18:00 ч. Зимната обстановка в област Велико Търново постепенно се нормализира.

...
18:00 ч. Зимната обстановка в област Велико Търново постепенно се нормализира.
Коментари Харесай

АПИ с последни данни за пътната обстановка. Къде са блокадите?

18:00 ч.

 

Зимната конюнктура в област Велико Търново последователно се възстановява. Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа. Няма и бедстващи хора.

Постепенно се отстраняват повредите по електропреносната мрежа. Възстановен е 110-киловолтовият далекопровод, който остави без ток региона на Стражица. Най-тежко остава ситуацията във високопланинската община Елена, предават от Българското национално радио.

 

Има блокирани туристи във високопланинските махали в община Елена, само че извеждането им от къщите за посетители и вилите, където са, е мъчно.

 

Шипченският проход към този момент е отворен. Зимната конюнктура в Област Габрово остава усложнена. 160 обитаеми места към момента са без ток. Приоритетно се обезпечава достъп на спешните екипи на енергодружеството, с цел да се оправят с повредите.

 

15:00

 

Временно се лимитира придвижването за всички моторни транспортни средства по път II-35 Ловеч-Плевен от километър 25 до 37 км заради снегонавяване.

 

Възстановено е осветлението в тунелите " Топли дол и " Правешки ханове " на Автомагистрала " Хемус ".

 

Временно придвижването по път I-5 км Ягода - Змеево при км 216, в посока Стара Загора  се реализира в една лента заради ПТП. Затворена е дейна лента придвижването се прави в изпреварващата лента. Трафикът се контролира от Пътна полиция ".

 

13:43 ч.

 

Отпадат рестриктивните мерки за придвижването на МПС с ремаркета и полуремаркета по пътищата на територията на област Смолян.

Остава ограничаването за придвижване на МПС с ремаркета и полуремаркета през проход " Превала "   и  по път lll-861 Лъки-Рожен и път ll-8631 Момчиловци-местност " Момина вода " , заради снеговалеж, снегонавявания и снегопочистване.

 

Временно се лимитира скоростта на придвижване по Автомагистрала " Хемус " в тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове ". В тръбата за Варна на тунел " Ечемишка " трафикът се реализира със скорост 40-50 км/ч. заради нарушено осветяване.

Ограничена е и скоростта на придвижване в тунел " Траянови врата " на Автомагистрала " Тракия " , в двете направления, до 30 км/ч. заради краткотрайно спиране на електрозахранването на съоръжението  и липса на осветяване.

 

Възстановено е придвижването по път I-1 Владая - Перник, при Черния кос в посока Перник. 

 

Възстановено е придвижването в проход на " Републиката “ за леки МПС до 3,5 т.

 

Път lll-3501 Гривица - Згалево, в област Плевен , е затворен.

 

Възстановено е придвижването на леки коли по път II-48 " Петолъчката " - Котел .  

 

Път III-306 Оряхово-Селановци и път II-11 Мизия - Оряхово в област Враца са затворени за придвижване.

 

1110 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътищата от републиканската пътна мрежа. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните  пътища и  проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Ограничено е прекосяването на всички моторни транспортни средства през Старопланинските проходи “Република “, " Троянски “, " Шипка “, “Котленски “ и “Ришки “. Поради тежките метеорологични условия, мощен снеговалеж и снегонавявания е лимитирано прекосяването на тежкотоварни камиони над 12 т  през проходите “Превала “ и " Рожен “.

Поради неприятни метеорологични условия и нулева видимост краткотрайно е лимитирано придвижването на всички МПС на територията на област Разград, Силистра и Добрич,освен по път I-9 Дуранкулак - Варна. По първокласния път е лимитирано придвижването на камионите  над 12 тона.

Затворени за всички  МПС на територията на област Шумен са път I-2 Русе – Варна, път II-27 Нови пазар - Балчик и път I-7 от Велики Преслав до Върбица.

В област Смолян е лимитирано придвижването на коли с ремаркета и полуремаркета заради мощен вятър и снегонавявания.

През миналата нощ има голям брой сигнали за паднали дървета в областите Враца, Велико Търново, Габрово и Разград. Екипите работят по отстраняването им.

Агенция “Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР